top of page
IMG_0986.HEIC

Regi: Arnstein Roch Øverland

Musikalsk ansvarlig: Une Kulsrud

´Cirkusdirektør´: Lise H. Solberg
Scenograf: Anders Kaardahl

Kostyme: Tonje Nilsen

Teknisk: Reinert Dahl 

Hår: Lena Knudsen 

Sminke: Martine Hogstad Ruud

Rekvisitta: Nina Kongsfjell

Koreografi: Eva Loune

Det kommer 'Circus' til byen! 

circus.jpg

En bunke sketsjer og numre ligger klare. Men noe er lagt på vent. For hvem bestemmer i kommunen til høsten?

 

(Tekst og foto: Trude Brænne Larssen, Gjengangeren, 11.09.15)

Det vet vi ikke før valgresultatet er klart, en eller annen gang i løpet av natt til tirsdag. Blir det Langfjell som fortsatt får bære ordførerkjedet, eller blir det Karlsen? Eller kanskje en helt annen?

Hvem som skal styre og stelle i revygruppa er i alle fall spikret. Der er Wigdis fremdeles leder. Til gjengjeld er Lise Hogstad nyvalgt produksjonsleder.

– Kall meg gjerne «produsent», ler Hogstad.

– Det er det proffene kaller det, og jobben går mye ut på det samme. Det handler om å ha oversikt over alle elementer i forestillingen, og sørge for at det er nok folk bak scenen: Sydamer, sminkører, rekvisitter og folk til å selge program og billetter.

– Og så går det mye ut på å delegere, understreker Wigdis.

Lise har vært med i styre og stell i 25 år, og bør ha den rette kompetansen.

– Det har vært nyttig for meg å være bak scenen i noen år, sier hun.

Cirkus med ‘C’

Tittelen er klar. Det blir «Cirkus Horten». Med «C».

– Den vokste seg fram i løpet av august, forteller Wigdis.

– Nå har vi også fått med Arnstein Roch Øverland fra Holmestrand Byteater som regissør. Det ble tidlig klart at vi hadde lyst til å satse på en mer burlesk ramme rundt forestillingen.

Det innebærer at også selve teatersalen kommer til å se annerledes ut, når teppet går opp for premieren i november.

– Alt bygges jo opp fra bunnen av, hvert år. Vi er veldig heldige som har et så godt samarbeid med hotellet. Men det er ingen hemmelighet at vi på sikt hadde ønsket oss et mer permanent sted å være. Kinoen var jo ønskedrømmen i mange år.

Uviss politikerframtid

Heller ikke i sommer har gjengen ligget på latsiden. En egen tekstgruppe har jobbet på harde livet med ideer og utkast til nye numre og sanger.

– Det gjør at alle får et eierskap til revyen, sier Wigdis.

– Dette er en veldig aktiv prosess, som også Arnstein er veldig delaktig i, sier Lise.

– Vi slipper ikke igjennom noe halvferdig. Revyen vil bli satt sammen på en annen måte enn folk kanskje forventer.

Une Kulsrud er fremdeles musikalsk leder, og ikke nok med det: Nå har de også knyttet til seg koreograf Eva Laune fra Sandefjord.

Det er ikke sikkert vi får se alt gjengen jobber med, uansett hvor hylende morsomt det måtte være.

– Ja, for det er klart at politikerne må regne med å få passet sitt påskrevet. Det er tradisjon, og vi legger vekt på aldri å være ondsinnede, sier Wigdis. – Men nå vet vi jo ennå ikke hvem som er ordfører til høsten, derfor er det ikke alt helt spikret ennå.

– Slik er det alltid når det er valgår, supplerer Lise.

circus2.jpg

SJEKK DE FLOTTE BILDENE FRA GJENGANGEREN

GJENGANGERENS ANMELDELSE - av Trude Brænne Larsen 
Publisert 12. november 2015 

Sangprestasjonene løfter årets forestilling til nye høyder. Årets revy har alt en lokal revy skal ha. Hylende komikk, men også rom for ettertanke og alvor.

Salen i Best Western Horten Hotell er for anledningen gjort om til en sirkusmanesje. Det er nesten så man kan lukte sagmuggen. Det eneste som mangler er ville dyr. Til gjengjeld er neiggu ikke skuespillerne helt tamme.

Gjengangeren fikk overvære generalprøven. Ifølge god, gammel skuespillerovertro betyr det ulykke om den går helt feilfritt, men det vi fikk se kan ensemblet i aller høyeste grad være bekjente av.

Særlig de mange musikalske numrene imponerte, med tette og til dels ganske avanserte arrangementer. Det skal et dyktig kor til å takle sju- eller åttestemt sang. All ære til musikalsk leder Une Kulsrud, som må ha brukt mye tid på å få stemmene til å sitte.

I nummeret «Sommerbåten» fikk Masken formidlet manges store skuffelse over NRKs besøk i Horten, da de filmet lite av det som skjedde på land, og valgte Ravi fra Tønsberg som lokal kjendis – dette i et velkoreografert nummer til en av de mest kjente sangene fra musikalen musikalen «Chicago».

Tradisjonen tro skal framtredende personer i Horten både få passet sitt påskrevet, og – i noen tilfeller – få sin velfortjente hyllest.Denne gangen var det en forhenværende bystyrerepresentant som nylig forlot Fremskrittspartiet som fikk pepper så det holdt. Til gjengjeld får en annen politiker en varm takk i en av revyens aller beste sangnummer.

I andre akt var det også anledning til å hvile lattermusklene litt, særlig i numrene «Verden i Horten» og «En drøm om håp» som handlet om flerkulturelt mangfold og flyktningesituasjonen.

Andre akt virket også strammere i regien, dermed ble hele revyen en jevn stigning mot det tradisjonelle avslutningsnummeret,

der alle er på scenen.

bottom of page