top of page

JUNGELBOKEN 2012

Bakkenteigen Kulturhus, 16.18.mars 2012 (3 forestillinger) 

Rudyard Kiplings historie om menneskebarnet Mowgli presenteres her i Vidar Magnussen sin aktuelle og morsomme versjon. Jungelboken var en stor hit på Store Scene i Bergen med over 25.000 solge billetter. Deretter har den hatt stor suksess på Chat Noir og Drammens Teater. 

Vidar Magnussen har dramatisert Kiplings roman til et humoristisk og tankevekkende eventyr som inkluderer hele det kjente og kjære rollegalleriet. I Magnussens lekende univers møter vi også noen særdeles sjarmerende og komiske nykommere og en perlerekke av sprelske sanger, alle med opphav fra det glade 80-tallet. 

Anmeldere har vært over seg av begeistring for Jungelboken, og har kaster både femmere og seksere på terningen. Overskrifter som "En komisuksess, en scenisk triumf" (Bergens Tidende), "Unik humoroppsetting" (Aftenposten) og "Jungelfyrverkeri" (BA) har prydet avisene. 

Vi ble helt betatt da vi så den på Chat Noir. Vi grep fatt i opphavsmennene, Vidar Magnussen (manus) og Øysten Lund Olafsen (musikk) og sa med engang "Den vil vi ha. Den vil si sette opp" sier Birgithe Røed Jonsrud. 

- De var ikke like entusiastiske som vi var. Vi måtte fortelle dem hva MiniMasken er og hva vi har fått til av oppsetninger. Da fikk vi også klarsignal, og har til og med fått med oss Øystein Lund Olafsen til å stå for musikken. 

Vi i MiniMasken er stolte over å være den første amatørteatergruppen som fikk sette opp denne versjonen av Jungelboken! 

Regi: Birgithe Røed Jonsrud

Koreografi: Julianne Kolsøe Morken
Komposisjon og musikk: Øystein Lund Olafsen

bottom of page