top of page
Søk
  • Forfatterens bildeTeatergruppen Masken

Ellevilt "Masken-Cirkus" i Horten!

Trude Brænne Larsen i Gjengangeren skrev denne anmeldelsen til "Cirkus"-revyen!I manesjen: Stram koreografi og tette musikalske arrangementer preget mange flotte fellesnummer.


Sangprestasjonene løfter årets forestilling til nye høyder. Årets revy har alt en lokal revy skal ha. Hylende komikk, men også rom for ettertanke og alvor.

Salen i Best Western Horten Hotell er for anledningen gjort om til en sirkusmanesje. Det er nesten så man kan lukte sagmuggen. Det eneste som mangler er ville dyr. Til gjengjeld er neiggu ikke skuespillerne helt tamme.Charter-hilde: En helt fersk innflytter, spilt av Tove L. Kristoffersen, dukket opp flere ganger i løpet av forestillingen.


Gjengangeren fikk overvære generalprøven. Ifølge god, gammel skuespillerovertro betyr det ulykke om den går helt feilfritt, men det vi fikk se kan ensemblet i aller høyeste grad være bekjente av.

Særlig de mange musikalske numrene imponerte, med tette og til dels ganske avanserte arrangementer. Det skal et dyktig kor til å takle sju- eller åttestemt sang. All ære til musikalsk leder Une Kulsrud, som må ha brukt mye tid på å få stemmene til å sitte.Til ettertanke: Hva håper de på, de som kommer til asylmottak i Horten i disse dager?

Nummeret «En epoke er over» med Zibi Prezybylski, Mikkel Kaardahl, Aurora Jonsrud og Tine Kierulf bringer nesten tankene til Dizzie Tunes.


I nummeret «Sommerbåten» fikk Masken formidlet manges store skuffelse over NRKs besøk i Horten, da de filmet lite av det som skjedde på land, og valgte Ravi fra Tønsberg som lokal kjendis – dette i et velkoreografert nummer til en av de mest kjente sangene fra musikalen musikalen «Chicago».


Kanaljogg: Sakte kino og fotofinish måtte til for å avgjøre hvem som kom først over mål.


Tradisjonen tro skal framtredende personer i Horten både få passet sitt påskrevet, og – i noen tilfeller – få sin velfortjente hyllest.Denne gangen var det en forhenværende bystyrerepresentant som nylig forlot Fremskrittspartiet som fikk pepper så det holdt. Til gjengjeld får en annen politiker en varm takk i en av revyens aller beste sangnummer.Eldreomsorg: Når man skal effektivisere, kreves nye metoder!


I andre akt var det også anledning til å hvile lattermusklene litt, særlig i numrene «Verden i Horten» og «En drøm om håp» som handlet om flerkulturelt mangfold og flyktningesituasjonen.

Debutanten: Gunnar Hofsøy gjorde en god figur i mange numre, her med Trine Mellberg i sketsjen «Bobil».

Andre akt virket også strammere i regien, dermed ble hele revyen en jevn stigning mot det tradisjonelle avslutningsnummeret, der alle er på scenen.

43 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page