top of page
Søk
  • Forfatterens bildeTeatergruppen Masken

Peer Gynt på Møringa i HortenTeatergruppen Masken er i farta med et nytt interessant prosjekt.

For første gang samarbeider vi med Teater Ibsen og Kongelige Norske Marines Musikkorps om oppsettingen av «Peer Gynt» i en helt ny og moderne versjon på Møringa på Karljohansvern i Horten. I alt 10 forestillinger. Området er nylig restaurert av Forsvarsbygg, og takk for det! Det er vårt håp at dette kan bli en fast arena for store kulturarrangementer. «Marinemusikken» har vi samarbeidet med før, i det historiske spillet «Tusen år med kristendom» i 1994, i en stor utendørs oppsetting i Nasjonalparken i Borre. Tidligere har vi også samarbeidet med «Løvøykapellets Venner» i to oppsettinger av «Løvøyspillet» ved Løvøykapellet på Løvøya, så dette blir vår tredje store utendørs teaterforestilling.

Denne oppsettingen på Møringa blir således en helt ny og spennende arena hvor vi forener Teater Ibsens profesjonelle krefter med Maskens egne aktører i samtakt med «Marinemusikken».


Vi har i prøvetiden opplevd Teater Ibsen som et stort og profesjonelt teater med utrolig flinke og faglig dyktige medarbeidere som profesjonelt legger til rette logistikk, prøver og alt som kreves i et så stort arrangement. Selv om Teatergruppen Masken har satt opp utallige revyer og teaterforestillinger gjennom sine 32 år, har denne oppsettingen gitt vår teatergruppe masse god kunnskap å trekke veksler på videre.


Selveste Peer Gynt spilles av Kåre Conradi, og han har virkelig inntatt våre hjerter. En utrolig hyggelig, sosial og hjelpsom kar som har gitt oss masse inspirasjon, begeistring, glede og trygghet under prøvene. Det har også vært interessant og utrolig lærerikt å ha en regissør fra Los Angeles i USA, José Luis Valenzuela, som virkelig vet å få enhver til å yte sitt beste.

Så får vi håpe da at folk, først og fremst lokalt, men også resten av Vestfold og andre steder kjenner sin besøkelsestid. Og så er det jo ikke så langt over fjorden heller…

Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste.


Break a leg!

WIGDIS SOLBERG

leder i Teatergruppen Masken


18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page