top of page

RONJA RØVERDATTER 2011

Hortensskogen, 20.-26. juni 2011 (6 forestillinger)

Gjengangeren: "Den største teateroppsetningen Horten har sett"" 

Suksessen fra 1997 da MiniMasken satte opp 'Ronja Røverdatter' ble gjentatt med 3700 spente publikummere i Hortensskogen. Hortensskogen var arena for premieren på teaterstykket om røverungen Ronja. Vel fremme ved scenen, fremstår batteriet som røverborg. Foreldre til minimaskerne har trådt til og skapt et virkelig godt bakteppe for alle slags røverstreker. Totalt 1000 arbeidstimer er gått med til kulisser og tribune. 

- Gjennom Astrid Lindgrens fantastiske fortelling kjenner jo veldig mange allerede til Ronja, Birk og livet i Mattisborgen, men den versjonen vi presentere nå er med ny musikk av Karoline Krüger og tilpasset for barn av Astrid Lindgren selv. Sistnevnte hadde vi skriftlig fra henne, så dem som ivaretar Lindgren-arven hadde ingen problemer med å gi oss klarsignal, sier Birgithe Røed Jonsrud.

 

Ronja Røverdatter ble spilt av Aurora Jonsrud og Birk Borkason ble spilt av Olaves Andersen Limseth. Begge fremstod som utrolig gode i rollene sine, og man skulle nesten tro de hadde bodd i Hortensskogen siden øvelsen til stykket startet, da begge passet godt inn i miljøet der bunkeren på Batteritangen var blitt en del av kulissene.

 

Slik MiniMasken presentere stykket, er det tre gjøglere som fungere som forteller for publikum. Elise Andreassen, Rebecca Holt Bell og Cecilia Laberg Kristoffersen binder forestillingen sammen på en fantastisk måte. Øvelser har pågått siden jul for at alt skulle sitte til premieren.

 

Regi og koreografi: Birgithe Røed Jonsrud

 

Kompositør: Karoline Krüger
Musikk: Une Kulsrud m/ensemble  

bottom of page